Om oss

Hamlovers är en delikatessbutik på nätet som levererar högkvalitativ skinka och andra spanska delikatesser till kräsna privatpersoner, restauranger och butiker över hela världen.

De produkter vi saluför är handplockade från små och stora producenter vars gemensamma filosofi utgår från kvalitet och tradition. De är bönder och mathantverkare som är mycket stolta över det de producerar. Ibericoskinka som med fyllig smak och balanserad sälta blir till en av livets stora njutningar när den tunt skivad får smälta på tungan.

Vi är stolta över att få arbeta med världsberömda skinkproducenter som Cinco Jotas och Joselito, enligt många de allra bästa när det handlar om framställning av ibericoskinka. Det är också roligt att följa och samarbeta med mindre kända tillverkare. Jordbrukskooperativet i Pedrochesdalen i Andalusien eller folket bakom La Jabugueña i Jabugo, som kämpar för hårdare lagstiftning för att förhindra industriella skinkproducenter från att kalla sig själva för ”artisanos”(hantverkare).

Våra grundare

Josh Merrow (43), ursprungligen från Greenwich CT, USA, gifte sig med sin spanska flickvän och bosatte sig i Barcelona för tolv år sedan. Han är cyklist, jazzpianist och pappa. Guy Spriggs (49) är en brittisk entrepenör och matälskare som startat och drivit framgångsrika företag i England och Holland innan han flyttade till Barcelona med sin holländska fru och deras barn för att följa deras dröm om att leva i en vacker, solig stad vid havet. Josh och Guy träffades när de lämnade av sina barn vid den lokala skolan i Barcelona. De blev vänner och startade Hamlovers efter att ha insett hur svårt det var att köpa bra spansk skinka utanför Spanien och det helt enkelt inte var rättvist mot resten av världen.

Hamlovers medverkar i BBC's Ramsay's Best Restaurant

 Gordon Ramsay förberer Finos personal

Hamlovers Ramón Baiget och Josh Merrow diskuterar maten

Hamlovers blev inbjudna att medverka som domare i avsnitt 8 av Ramsay's Best Restaurant. Under filminspelningen i London fick Josh och Ramon från Hamlovers tillsammans med några andra ”domare”, bl.a. Spaniens ambassadör i Storbritannien, smaka på rätter från Fino och El Pirata, två av Londons bästa spanska restauranger. Domarna skänkte segern till Fino som gick vidare till final.