Vanliga frågor

Frågor om skinka
Välj rätt skinka
Hur lång tid tar leveransen?
Bytesrätt & återköp
Säkerhet & sekretess
Leverans utanför EU
Grossist- och företagsförsäljning
Information om företaget
Kundomdömen

 

 

Frågor om skinka

Hur förvarar jag en skinka? Om du tänker förvara skinkan runt en vecka eller så, går det bra att göra det i lådan som den kom i. Se bara till att den inte ligger i direkt solljus. (Inuti lådan så ligger skinkan inlindad i ett bommulsöverdrag, täckt av vaxat papper.) Ska skinkan förvaras en längre tid så är det bättre att ta av all förpackning och hänga upp den. Det går bra att hänga upp skinkan i köket, men ännu bättre är en svalt rum eller skafferi. På detta sätt håller sig den hela skinkan lätt i tre månader eller längre.

Efter att du har påbörjat karvningen av skinkan förvaras den bäst i sitt ställ, övertäckt av en duk.

Hur länge håller sig en skinka? En hel skinka som ej har börjat karvas på håller sig lätt i tre månader om du hänger upp den i köket eller allra helst en sval plats som ett skafferi eller dylikt. När du väl börjat skära i skinkan så håller den sig i ungefär sex veckor (fem veckor för framben). Helst så karvar man regelbundet av lite skinka då och då, så förhindrar man att skinkan torkar ut. Ett bra tips är att behålla den första stora biten svål som man skär bort, den kan med fördel läggas tillbaka som fuktbevarande 'lock' på snittytan senare.

Behöver den förvaras i kylskåp? Hela skinkor och skuldror/framben behöver inte förvaras i kylskåp. Benlös och färdigskivad skinka trivs bäst i kylen efter att du öppnat dem.

Är det svårt att karva en skinka? Övning ger färdighet. Vi skickar med en lättförståelig instruktionsDVD på engelska samt en för ändamålet avsedd kniv med alla våra skinkor, så att du kan komma igång på direkten. Vi har också en fin illustrerad bok om ämnet.

Hur lång tid tar leveransen? 4-7 dagar med vanlig leverans. Välj TNT för att få din skinka till de flesta adresser i Sverige inom 3 dagar eller UPS Express för att få den redan nästa vardag.

Behöver jag ett skinkställ? Ja. Det är väldigt svårt att karva en skinka utan ställ. Majoriteten av våra skinkor levereras med ett enklare skinkställ inkluderat i priset. Du kan även köpa både enkla och exklusiva modeller i vårt utbud av tillbehör.

Hur mycket skinka behöver jag? En typisk hel skinka kommer från grisens bakben och väger mellan 7 och 8 kg. Ungefär hälften av denna vikt består av rent kött, resten av skinn, fett och ben. Om du serverar skinkan som en förrätt så kan du räkna med ungefär 50 gram per person (fast många äter gärna mycket mer än så, om de får. God skinka är väldigt beroendeframkallande). Som huvudrätt serveras istället runt 100 gram.

En liten skinka, som görs på grisens framben, väger vanligtvis mellan 4 och 5 kilo och innehåller lite mer fett än en hel skinka - den har en ren kötthalt på cirka 40% av den totala vikten.

Det finns så många att välja mellan... Så hur vet jag vilken som är bäst för mig? Se Välj rätt skinka!

 

Snabb leverans

Vi erbjuder gratis registrerad leverans på alla beställningar över 2500 SEK inom Sverige. Leveranstiden från våran hub i Barcelona, Spanien är ungefär 4-7 vardagar. För snabbare leverans, välj TNT Express (3 vardagar) eller UPS 24-timmars Express

De flesta beställningar som mottages innan klockan 12:00 skickas ut redan samma dag. Du får en orderbekräftelse med trackingnummer i samma stund som din beställning skickas iväg.

Din beställning är väl paketerad för att garantera att den anländer i perfekt skick. 

Bytesrätt & återköp inom 14 dagar

Vi vill givetvis att våra kunder ska vara nöjda och glada. Om din beställning inte motsvarar dina förväntningar så är du alltid välkommen att kontakta oss så att vi kan åtgärda eventuella problem.

 

Säkerhet & sekretess

Vi är här för att ge dig delikat skinka och andra spanska produkter, inte för att utsätta dig för risk eller skapa bekymmer. Alla transaktioner är krypterade. Vi varken registrerar eller lagrar dina kontouppgifter. Vi kommer aldrig ge ut din emailadress eller personliga information till någon annan part, någonsin.

 

Grossist- och företagsförsäljning

Vi erbjuder branschpriser för restauranger, cateringfirmor, hotell etc... Kontakta oss gärna på wholesale@hamlovers.com för mer information. Vi erbjuder även fördelaktiga priser och personliga anpassningar för företagspresenter. Kontakta oss på corporate@hamlovers.com för mer information.

 

Leverans utanför EU

För närvarande kan vi leverera våra skinkor var som helst i EU och USA. Om du vill skicka skinka till USA, vänligen besök vår Amerikanska sida, hamlovers.com.

Vi kan leverera icke ätbara produkter var som helst i världen från alla våra sidor, den här inkluderad.

 

Information om företaget

Hamlovers.se ägs och drivs av Geovalent SL, reg nr. NIF B65250615. Vår adress är: Local 2, Mare de Dèu de Port, 08038 Barcelona, Spanien.

Check our Terms & conditions.